“Orange and Teal” is een gestileerde platformer game met als doel de speler te amuseren met het gebruik van mooie visuele effecten.

Levels

Met de combinatie van pseudo-willekeurig gegenereerde levels en mooie graphics met het gebruik van RTX technologie, is het mijn doel om een unieke game te bouwen die simpel is, maar niet snel verveelt. De levels moeten individueel een maximale lengte van niet langer dan 30 seconden hebben. Zo blijft de vaart er in en heeft de speler het gevoel dat hij/zij daadwerkelijk progressie maakt.

Doel

Orange and Teal” is een gestileerde platformer game met als doel de speler te amuseren met het gebruik van mooie visuele effecten.
Het verhaal achter dit spel is dat de speler (een glazen bal met een blauw kloppend hart), het level moet voltooien om zijn hart van kleur te laten veranderen naar een warme oranje kleur.

Doormiddel van het verschuiven van lichtgevende blokken die van kleur veranderen (afhankelijk van hoe ver ze zijn verschoven), baant de speler zich een weg door oneindig levels. Om het niet repetief of vervelend te laten worden, zijn er een verscheidenheid aan gameobjects die ik wil toevoegen. Elk heeft zijn eigen karakteristieken:

 

Slidecube:
Een verschuifbaar blok die de weg verspert. Geeft licht, met de kleur afhankelijk van hoe ver het is verschoven. Kan door de speler worden geduwd.

Ghostcube:
Een reflecterend (glas-achtig) blok die de speler op een verkeerd spoor moet brengen. De speler kan door deze blokken heen, maar weet dit niet, en moet dit zelf uitvinden.

Pressureplate:
Een op de grond liggend plateau waar de speler op kan staan. Kan worden gebruikt voor het triggeren van scripts. Ook slidecubes kunnen hier overheen worden geschoven om het te triggeren.

De kleurcode van Orange and Teal

De game zelf maakt gebruik van een zeer simpel kleuren schema, waar ook de naam van afstamt; Oranje en lichtblauw (Orange and Teal). Deze 2 complimentaire kleuren passen naar mijn mening goed bij elkaar en zorgen samen voor een kalme sfeer.

Blauw is hierbij de negatieve kleur, en moet de indruk wekken dat er op plekken met deze kleur nog iets moet worden gedaan. Neem bijvoorbeeld het Slidecube gameobject. Deze zal standaard een blauwe kleur hebben echter wanneer deze verschoven is naar zijn bedoelde positie zal deze een warme oranje kleur afgeven. Oranje moet dan ook de indruk wekken dat de speler op de juiste manier bezig is.

‘The gradient of progress’